Tuesday, July 24, 2012

Karczma



Läbi Poola sõites tekib ikka ja jälle soov parafraseerida Juhan Liivi ja ohates öelda: „Kui seda Poolat ees ei oleks.“ Siis oleks tunne, et Kesk-Euroopa on Eestile väga lähedal. Arvatavasti on enamusele põhja poolt tulijatele Poola ennekõike transiitmaa. Tegelikult on muidugi Poolas ka ääretult palju seda, millele tasuks aega pühendada, kuid ikka kipub olema nii, et Poola on pigem läbisõiduhoov, mis tuleb võimalikult kiiresti läbida, kui eraldi reisisihtkoht.

Sõites E 67 mööda ei ole just väga palju neid kohti, kus õdusalt aega veeta ja mitterekkajuhtide kombel einestada. Mõned meeldivad ja meeldejäävad erandid siiski on. Üks selline on Augustow´is tegutsev rahvusromantiline restoran Karczma (N 53˚50,518΄ E 22˚59,635΄).


Söögikoha menüü on rikkalik ja koosneb poola mitmekesise köögi hõrgutistest. Menüüst leiab endale sobiva kõhutäite nii kalorite kalkuleerija kui ka hedonistist toidunautleja. Mis meeltele kuidagi vabastavalt mõjub, on see, et Karczmas on ruumi. Ruumi nii restorani peamajas kui ka terrassidel ning restorani ümbritsevas hoolitsetud pargis. Kompleksi juurde kuulub ka laste mänguväljak mitmesuguste atraktsioonidega.


Ausalt öeldes kuluks ka täiskasvanutele midagi sarnast ära, sest pikast sõidust kangeks jäänud selg, sabakont ja jalad vääriksid pärast pikka sundasendis olekut samuti väikest vaheldust ja sirutust. Kuni täiskasvanutele Karczmas peale söömise-joomise muid atraktsioone ei ole, saab teha väikse jalutuskäigu restorani ümbritsevas pargis. Batuuti küll ei asenda, kuid asi seegi.


Karczma on hea koht nii keha kui Poola lõpututel teedel nüristuva vaimu kosutamiseks ning mis peamine - meeldiv vaheldus tavapärastele tanklapeatustele. Karczmas einestades jätkub mõõdukal toidutarbijal jaksu koduste kiluleibade ja kohukesteni vastu pidada.



No comments:

Post a Comment