Tuesday, July 24, 2012

Kakukkfészek

Kui satute miskil põhjusel Ungari linnakesse Jaszbereny ja otsite ööbimiseks omanäolist kohta, soovitame peatuda linna südames (vanalinnas) asuvas hostelis Kakukkfészek. Lonely Planet kirjutab majutuskoha iseloomustuses väga tabavalt järgmist:
„The owners of Kakukkfészek may be a little cuckoo themselves, but they're supremely friendly and have created a homely atmosphere. Rooms are filled with mismatching furniture and bedding and there are no en suite options.“ Hosteli toad on omanäolised ja kunstiliselt sisustatud. Selles n-ö loomingulises segaduses on tunda on idamaade hõngu.

Õdusas sisehooviga endises kaupmehemajas peab hostelit ääretult sümpaatne ja sõbralik liibanonlane, kellele kuulub ka hosteli vahetus läheduses olev liibanoni restoran (arvatavasti ainus omasugune Jaszbereny´s ja lähikonnas). Umbes kolme minutiga suutis koha omanik kinkida meie reisiseltskonna noorimale liikmele pruunikirju mänguorava, anda ülevaate oma varalisest seisust ja rääkida ära oma kirju eluloo. Saabudes venna kutsel Saksamaale 20 aastat tagasi, alustas ta oma karjääri ühes hotellis lihtsamaid töid tehes. Hiljem siirdus Ungarisse, kus leidis sobiva koha oma unistuste – väikse majutuskoha ja liibanoni restorani – teostamiseks. Tänaseks on tal hostelis ja restoranis 4-5 töötajat ning ka ise on ta 24/7 kohal. See toimekas liibanonlane on hea näide sellest, et kui sihid on selged ja tahe tööd teha ning pingutada, võib ka Euroopas mitte sündinu siin edukalt hakkama saada.
Majutuskoha andmed leiab Facebookist. Kuna hostel on rändurite hulgas armastatud ja ka ööbimise hinnad on seal soodsad (rääkimata õdusast atmosfäärist), ei pruugi sinna tubade saamine olla alati kõige lihtsam, kuid proovida tasub alati, sest peremees on magamiskohtade pakkumisel leidlik ja vastutulelik.

No comments:

Post a Comment