Tuesday, January 1, 2013

Uue aasta rännakud alaku!


Head rändurid!

2013. aasta uks on kõigi oma tegemiste ja rännakutega lähemale või kaugemale avanenud. Ilusat, kirevat ja põnevat alanud aastat teile! 
 
 
Loodame, et 2012. aastal ühiselt veedetud aeg Rändurite klubis on pakkunud inspiratsiooni uute reiside kavandamiseks. Täname, et olete leidnud aega klubiõhtutel osaleda ning neid oma küsimuste ja kommentaaridega rikastada! Loodame teiega kohtuda ka alanud aastal. 

 Suur tänu Haapsalu Linnavalitsusele, kes hea koostööpartnerina on klubiõhtute korraldamist toetanud!

Aitäh ka Nurme bistroole, et oleme võinud seal koguneda!
 
 

Loomulikult ei saa siinkohal jätta tänamata kõiki neid rändureid, kes meie klubiõhtuid on oma põnevate vestetega sisustanud – neid on ühtekokku 18! Teieta ei oleks meie klubiõhtuid olemas, ausalt! Suur ja sügav kummardus teile!



Veidi ka statistikat: 2012. aastal toimus 11 klubiõhtut. Oleme kuulnud nauditaval hulgal põnevaid lugusid ja vaadanud mitmeid teemakohaseid filme. Oleme külaliste vestete kaudu seigelnud Himaalaja mäestikus, rääkinud palverännakutest, kuulanud lugusid maiade püramiididest Panama kanalini, aga ka kolm aastat kestnud mootorrattaretkest ümber maailma. Heitnud pilgu põnevatele kommetele erinevate hõimude juures, kuulanud põhjalikku ettekannet Itaalia luulest, rääkinud vahvlilõhnalisest Belgiast, rahutust Malist ja Pühast maast Iisraelist. Aasta viimasel kokkusaamisel kõnelesime eksootilisest ja (veel) ehedast Birmast. 
 
 
Klubiliste ühiste jõududega oleme kinkinud Lääne Maakonna Keskraamatukogule 16 reisiraamatut, millest nii mõnedki on laenutuste arvu poolest populaarseimate hulgas. Koostööd raamatukoguga soovime jõudumööda kindlasti jätkata.
 
Möödunud aastal toimus ka paar filmiõhtut. Neist esimesel vaatasime üheskoos dokumentaalfilmi „Uus Maailm“ ning tutvusime filmi autori Jaan Tootseniga. Teine filmiõhtu leidis aset Matsalu Loodusfilmide Festivali raames ning siis tutvusime eluga Lofootidel. Film „Talvevalgus“ oli kauniks poeetiliseks matkaks talvise Põhja-Norra maastikul. Õhtu külaliseks oli Norras elanud ja töötanud kunstnik Jarõna Ilo. Klubiõhtu lõpetas kaunis ja haarav dokumentaalfilm „Tantsivate Sardiinide saar,“ mis oli haarav reisikroonika Indoneesia rannavete kalade keskelt.
 
 

Ka 2013. aastal ootab meid kohtumisõhtute näol ees hulk põnevaid rännakuid maailma erinevatesse paikadesse. Olete ikka kuu viimasel reedel kell 19.00-21.00 Nurme bistroos (Nurme 1, Haapsalu) toimuvatele kokkusaamistele oodatud.

Hoitud, põnevaid ja avastuslikke rännakuid 2013. aastal!
 



Klubiõhtute korraldajad

No comments:

Post a Comment