Friday, June 6, 2014

Rändurite klubi reisikiri september 2013-mai 2014

Head rändurid!
 
Üks ühine septembrist maini toimunud rännak sai nädal aega tagasi läbi. Rändurite klubi klubiõhtuid oli viiendal hooajal täpselt kümme.
 
Septembris 2013 tegime ühise retke Gotlandile, giidiks nüüdseks juba igaviku radadel rändav arhitekt ja fanaatiline ajaloo- ja sakraalarhitekturihuviline Tõnis Padu.
 
Seejärel käisime muusiku ja rändaja Indrek Tammoja laulude ja vestete saatel  külas Huni Kuini hõimul Amazonases.
 
Novembri lõpus väisasime Micha Straussi juhtimisel Paapua Uus-Guinead.
 
Palermolasest eestlanna Mae Merusk viis meid ühisele retkele Vahemere suurimale saarele Sitsiiliasse.
 
Tallinna Ülikooli Eesti Humanitaarinstituudi teadur ja aastaid Aasias elanud Karin Dean rääkis elust ja olust Aasias.
 
2014. aasta esimese klubiõhtu sisustas soolopurjetaja Uku Randmaa kaasahaaravate lugudega oma rännakust ümber ilmapalli.
 
Veebruari viimasel päeval vahendas polaaruurija Timo Palo muljeid ja mälestusi jäisest teekonnast, mis toimus Põhjapooluselt Teravmägedele.
 
ETV Osooni saatejuht-toimetaja Kristo Eliase juhtimisel käisime märtsis sookurg Ahja 4 rännuradadel Etioopias.
 
Aprillis põikasime taas Taisse. Sedakorda Tai ja Birma piiril asuvasse põgenikelaagrisse. MTÜ Igale Lapsele Pere juht Jane Snaith ja fotograaf Juta Kübarsepp rääkisid Eesti vabatahtlike tegevusest kareni hõimu orbude toetamisel. Klubiliste abiga panime kokku summa, mille eest soetati sealsetele lastele õppematerjale. Suur tänu igale toetajale!
 
Viienda hooaja võttis kokku ERR saatejuht ja väliskommentaator Aarne Rannamäe, kes rääkis müütidest ja elu tegelikkusest Iraanis.
 
Lisaks klubiõhtutele toimus ka dokumentaalfilmiõhtu, millel vaatasime noore Eesti dokumentalisti Heilika Pikkovi kõnekat filmi „Õlimäe õied“. Filmiõhtul osales ka filmi autor.
 
Alates jaanuarist 2014 on enne klubiõhtuid toimunud rändamise aineline mälumäng.
 
Läbi aasta oleme võinud nautida harrastusfotograaf ja rändur Toomas Prükki hetkejäädvustusi suviselt rabaretkelt Valegjärve maastikukaitsealale.
 
Vastavalt võimalustele ja vajadustele oleme püüdnud jätkata ka koostööd Läänemaa Keskraamatukoguga reisikirjanduse soetamisel.
 
15. märtsil oli ERR Vikerraadio saates „Huvitaja“ juttu Rändurite klubi tegemistest.
 
 
Oli sisukas, värvikas ja põnev rännuaasta.
 
Kummardus teile, head klubilised ja klubiõhtute külalised! Tänu teile olid klubiõhtud just sellised, nagu olid. Aitäh ka kõigile neile, kes on teinud ettepanekuid klubiõhtu külaliste osas. Nii mõnigi hea ettepanek realiseerus põneva klubiõhtu näol ja mitmed inspireerivad ideed ootavad teostamist.
 
Suur tänu Haapsalu Linnavalitsusele, kes on taganud meile tegevuskindluse ja andnud lootust, et klubi saab koos käia ning külalisi külla kutsuda ka edaspidi!
 
Aitäh Nurme bistroo lahkele pererahvale, kelle juures oleme võinud ennast oodatuna ja koduselt tunda.
 
Südamlik tänu pr Gülnar Murumägile, kes võimaldas klubil 2013. a. novembris kasutada õhtu korraldamiseks Haapsalu Kultuurikeskuse kohvikut.

Aitäh infoportaalile Läänlane ja rändur Ivar Soopanile, kes on meie tegemisi laiemale avalikkusele edastanud.
 
"Maailm on nagu raamat. Kes ei reisi, näeb sellest vaid ühte lehte," on tõdenud püha Augustinus. Toogu algav suvi meie reisiraamatutesse juurde uusi ja põnevaid lehekülgi!
 
Uute rännakute ja kohtumisteni!
 
Austuse ja tänuga
 
Klubiõhtute korraldajad
 

No comments:

Post a Comment