Wednesday, August 25, 2010

In Principio

In Principio / Alguses oli...

Septembris 2009 sai Haapsalus NURME BISTROOS kokku üks sõpruskond, mille liikmed on mõnevõrra maailmas rännanud, laias ilmas toimuvast teadmisi ja kogemusi omandanud. Neil kõigil oli lugusid, põnevaid vahejuhtumeid, uusi teadmisi ja kogemusi, mida jagada. Otsustasime, et püüame nende avastuste ja kogemuste vahetamise eesmärgil kord kuus kokku saada ja vahel ka mõne meist kogenuma ränduri kogemusi kuulda. Leidsime, et mõistlik on õige ränduri kombel olla avatud ja mitte üksnes piirduda oma sõpruskonnaga, vaid pakkuda kõigile huvilistele võimalust neist kokkusaamistest osa saada. Meie suureks rõõmuks kogunes iga korraga üha rohkem neid, keda nägime esmakordselt ja suurenes kokkusaamistel osalejate arv.


Nimetasime end esialgu ajutiselt RÄNDURITE KLUBIKS (NB!RK), kuid nagu sageli ajutiste asjadega, mis muutuvad püsivaks, oli see ka meie nimega. Kindlat liikmeskonda klubil ei ole, samuti liikmemaksu ja muid liikmesusega kaasnevaid kohustusi. Koguneme kord kuus (tavaliselt kuu viimasel reedel) Haapsalus asuvas NURME BISTROOS, kus meile lahkesti sooja tuba ja kodust vastuvõttu pakutakse. Vaata bistroo tegemiste kohta lähemalt: www.nurmebistroo.ee. Meie klubiõhtud on kõigile osalejatele tasuta.

Peagi alustame teist hooaega ning on väga hea meel tõdeda, et külla on tulemas mitmeid väga põnevaid külalisi, kes toovad külakostiks kaasa oma vesteid maailma erinevatest piirkondadest ja kultuuriruumidest. Teave klubiõhtute kohta on bistroo kodulehel ja NB!RK logiraamatus.

Merit Raju on oma raamatus "Out of Office ehk aasta kontsakingadeta" rändamise kohta tõdenud, et see kes kord sõrme sellele "kuradile" on andnud, enam muudmoodi ei saa - niipea, kui pikemaks reisiperioodiks raha koos, on jälle valu minna. Ilmselt on nii mõnigi meist sõrme (ja mitte ainult ühe) andnud.

 
Augustis-septembris toimub RÄNDURITE KLUBI esimene pikem retk, mille raames tutvume Krimmi poolsaare, sealse eestlaskonna, nende kultuuri ja tavadega. Reisil toimuvat püüame vastavalt võimalustele kajastada ka ajaveebi vahendusel.

Tere tulemast NB! RK tegemistega tutvuma ja klubiõhtutel osalema!

 
NB! RK VANDERSELLID



No comments:

Post a Comment